Blog

6 exotische vakantiebestemmingen in Europa

Europa staat natuurlijk niet bekend als het meest exotische werelddeel, maar er zijn ook plekken waar het níet altijd regent. Vandaar gaan we het vandaag hebben over de 6 meest exotische plekken van Europa.
 


1. Azoren

We beginnen met de Azoren. Dit is een vrij onbekende eilandgroep en bestaat uit een reeks vulkanische eilanden. Je vindt hier warmtebronnen, te gekke natuur en de mooiste stranden! Best wel exotisch te noemen dus. En dat een paar uurtjes bij ons kikkerlandje vandaan, voor de kust van Portugal.

 

2. Griekenland

In Griekenland barst het van de witte stranden en azuurblauwe zee. Het voelt alsof je op de Bahama’s bent. De mooiste eilanden liggen gewoon hier, in ons eigen Europa. Een groot voordeel is dat Griekenland ook nog eens ontzettend goedkoop is. Dus pak gewoon het vliegtuig en geniet van een welverdiende cocktail op ship wreck beach Zakynthos. De cultuur van Santorini of de romantiek op Skiathos en Skopelos uit de film “Mamma Mia”.


3. Kroatie

Terwijl het land als Oostblokland misschien nog een wat stoffig imago heeft, is het in de zomer de place to be. De betoverende Plitvice meren en de tropische eilanden voor de kust, zorgen ervoor dat dit land niet uit deze lijst kan worden weggelaten 


4. Madeira

De Portugese eilanden doen het goed op deze lijst, want hier gaan we het hebben over Madeira. Dit eiland ook wel het bloemeneiland genoemd, door alle exotische bloemen en planten die er voorkomen. Helaas zijn hier weinig stranden te vinden. Dus ben je een strandliefhebber? Dan zou ik Madeira even overslaan. Maar kom je voor natuur? Dan is dit de aangewezen plek om naar toe te gaan.


5. Albanië

Ook Albanië is een land dat niet  hoog op de meeste lijstjes van favoriete exotische bestemmingen staat. Toch kan je hier volledig aan je trekken komen. Het heeft prachtige stranden en ook de binnenlanden zijn sprookjesachtig mooi. Soms heb je het gevoel recht het decor van “The lord of the rings” binnen te zijn gelopen. Een terechte plek in deze lijst dus.


6. Menorca

Iedereen kent natuurlijk de eilanden Ibiza en Mallorca als de ultieme tropische party-bestemmingen. Maar ga jij voor een wat rustigere vakantie? Ga dan naar het zusje van deze eilanden, Menorca. Een prachtig eiland met mooie natuur, waar je kunt genieten van vriendelijke mensen, strand en zon!



Terug naar vorige pagina
ReviewMonster © 2018  | Privacy statement | Cookies