Blog

Waarom zijn eiwitten nou zo belangrijk?

Het zijn de bouwstenen van ons lichaam, wist je dat ons lichaam voor maar liefst 15% uit eiwitten bestaat? Een persoon die 60 kilo weegt, bestaat dus voor 9 kilogram uit eiwit. Eiwitten zijn voornamelijk belangrijk voor ouderen.
 


Naarmate we ouder worden, neemt onze spiermassa af. Eiwitten in combinatie met bewegen kan ervoor zorgen dat dit proces minder snel gaat. Ze dragen bij aan de groei en het behoudt van de spiermassa.

Waar zitten ze nou in, die eiwitten? Er zijn een hoop producten die eiwitten bevatten, je kunt deze producten indelen in twee groepen, dierlijke en plantaardige. Bij dierlijke eiwitten moet je denken aan eiwitten uit zuivel, vlees of bijvoorbeeld vis. Dit zijn tevens de eiwitten waarvan wij het meest binnen krijgen.


Plantaardige producten bevatten over het algemeen een stuk minder eiwitten dan dierlijke producten. Toch is het wel mogelijk om ook eiwitten uit plantaardige producten te verkrijgen. Dus ben je vegetariër of zelfs veganist, zorg er dan voor dat je bijvoorbeeld peulvruchten combineert met noten en granen. Als je die verschillende eiwitbronnen bij elkaar doet, kom je ook aan je aminozuren en krijg je ook voldoende eiwit binnen.
 


Terug naar vorige pagina
ReviewMonster © 2018  | Privacy statement | Cookies