Blog

Je eerste huis kopen - Waar moet je opletten?

Het kopen van je eerste huis kan heel eng en spannend zijn. Het is namelijk de grootste uitgave die je ooit gedaan hebt. In dit geef ik je meer informatie en tips over het kopen van je eerste huis. 
 


 Makelaars hebben het altijd over locatie. Je denkt waarschijnlijk dat het totaal onbelangrijk is en dat alles om het huis draait. Maar makelaars hebben op dit punt toch wel echt gelijk. Het huis kan je namelijk naar je eigen smaak inrichten. Maar de locatie kan je niet veranderen. Bedenk dus goed in wat voor buurt jij je prettig en veilig voelt en welke voorzieningen jij belangrijk vind. Geen of weinig parkeergelegenheid kan als je een auto hebt een no-go zijn. Denk ook goed na over je toekomst plannen. Hoelang wil je in het huis blijven wonen.  Neem dit mee in je beslissing. 


Naast je locatie heb je wensen waaraan je huis moet voldoen. Wil je bijvoorbeeld een grote tuin. Of is een balkon voldoende. Ben je bereid om te klussen. Of wil je een woning waar je zo in kan. Maak voor jezelf een lijst met woonwensen en plaats deze in volgorde van belangrijkheid. Ook wil je voor dat je gaat bezichtigen weten wat je budget is. Het is zonde van je tijd om woningen te bezichtigen die ver boven je budget zitten.  Ga daarom vooraf langs bij een hypotheek adviseur.


Als je weet waar je wilt wonen, wat je belangrijkste woonwensen zijn en wat je budget is, is de volgende stap bezichtigen. Je hebt een kleine kans dat je met je eerste bezichtiging gelijk je droomwoning vind. Mocht dat wel zo zijn dan adviseer ik je alsnog om toch meerdere woningen te bekijken. Zodat je kan vergelijken en uiteindelijk 100% achter je keuze staat.  In de meeste gevallen zul je merken dat je niet alle woonwensen in vervulling kunt laten gaan. Wees daarom realistisch en pas je wensen aan. Als je je droomhuis gevonden hebt is het moeilijk om in te schatten hoeveel een huis nu echt waard is en wat de aankoopstrategie moet zijn. Het is dan ook verstandig om een specialist in te schakelen die jouw belangen behartigt en je behoedt voor een miskoop. 


Terug naar vorige pagina
ReviewMonster © 2018  | Privacy statement | Cookies