Blog

2018 droomjaar voor mensen met zonnepanelen

In 2018 hebben we een uitzonderlijk mooie zomer gehad. Met als topmaanden mei en juni waar heel veel zonne-energie is opgewekt. En dat zorgt ervoor dat 2018 nu al een recordjaar is qua opbrengst van zonnepanelen.  En dat terwijl het nog geeneens het eind van het jaar is. Het opwekken zal dus nog wel even door gaan.
 


De reden dat er steeds meer zonne-energie word opgewekt, is dat er simpelweg steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. We hebben  op dit moment 3 gigawatt aan opgesteld vermogen in Nederland. En dat levert zo’n 2 tot 2,5 procent van de totale elektriciteitsvoorziening op. En die groei neemt alleen maar toe.

Kunnen zonnepanelen ook te veel energie opwekken?

Ja, zonnepanelen kunnen ook meer energie opwekken dan jij nodig hebt. Dit is eerder een voordeel dan een nadeel omdat je het gewoon terug levert naar het net. Op deze manier kunnen ook jouw buren ervan genieten.

Levert zonne-energie meer op, dan bijvoorbeeld die van de wind?

Ja, per vierkante meter wekt zonne-energie meer op dan windenergie. Zonne-energie word vooral opgewekt in de bebouwde kom, op de daken van huizen. Windenergie zie je meer op plaatsen buiten de bebouwde kom, denk aan weilanden, en tegenwoordig ook meer en meer op zee.

Is het slim om zelf zonne-energie op te slaan thuis?

Het is inderdaad slim om zonne-energie op te slaan, maar vooral voor je eigen gevoel. (nog) niet voor je portemonnee. Dit komt omdat de accu’s die je daarvoor nodig hebt simpelweg nog te duur zijn. In de toekomst zullen deze wel stukken goedkoper worden zodat het ook economisch interessant is om je eigen opgewekte zonne-energie op te slaan.
 


Terug naar vorige pagina
ReviewMonster © 2018  | Privacy statement | Cookies