Blog

Tips voor het kopen van een vliegticket


Ticketprijzen veranderen contstant. Daarom is het handig om een website te hebben die ticketprijzen voor u vergelijkt. Reviewmonster vergelijkt de prijzen niet alleen, we geven u ook tips. 


Luchtvaartmaatschappijen baseren hun tarieven op het aantal boekingen in het verleden. Tevens passen ze de prijs continu aan naar gelang de vraag toe- of afneemt of de concurrentie met een aanbieding komt. Hoe meer mensen op een bepaalde tijd willen vliegen, hoe duurder de vlucht. Maar om een toestel helemaal vol te krijgen gaan op het laatste moment ook weleens stoelen in de aanbieding.


Wees geduldig

 

Waarschuwingen in de trant van 'nog 3 stoelen beschikbaar' proberen je over te halen om snel te boeken. Trap er niet in. Zelfs als het aantal stoelen voor die genoemde prijs echt beperkt is, kan dat de volgende dag weer anders zijn. Het beste is om op verschillende dagen de prijzen te monitoren. Dat kan allemaal via Reviewmonster.nl 

 

Kies het juiste moment

 

Experts raden aan om vliegtickets zo'n 3 à 4 maanden van tevoren te boeken. Boek je eerder, dan zijn ze nog te duur; boek je later, dan loop je het risico dat de prijzen alleen nog maar stijgen. Wil je per se rond Kerstmis of in juli en augustus vliegen? Boek dan eerder.

Ben je heel flexibel? Neem dan de gok dat je op het laatste moment een aanbieding met een heel scherp tarief tegenkomt. Maar let op: last-minute aanbiedingen zijn qua prijs vaak helemaal geen aanbiedingen, maar lokkertjes.

Boek bij voorkeur op een gewone doordeweekse dag en niet tijdens het weekend, als veel mensen actief zijn op zoeksites. De vliegmaatschappijen houden daar rekening mee wat betreft de prijzen.
 

Wanneer vliegen?

 

Uit onderzoek van onze Britse collega's blijkt dat vluchten op dinsdag en woensdag doorgaans het goedkoopst zijn, en op zaterdagen het duurst. Vermijd de tijden waarop veel zakenmensen vliegen, zoals maandagochtend vroeg en vrijdagavond.

 

Reviewmonster.nl


Reviewmonster.nl vergelijkt voor u de beste tickets voor een scherpe prijs. Zorg dat u goed voor u zelf kijkt en vergelijkt. Dat is de sleutel tot een goedkope vliegticket. 
 



Terug naar vorige pagina
ReviewMonster © 2018  | Privacy statement | Cookies