Blog

De IPhone XR, Beter dan je denkt


De IPhone XR heeft online al een hoop kritiek over zich heen gehad, hij zou een slap aftreksel van de originele IPhone zijn. De statistieken zijn dan ook niet bepaald bijzonder. Het scherm heeft een lage resolutie, 3 GB aan RAM geheugen en hij heeft maar 1 cameralens in plaats van de twee die de IPhone XS heeft. En hij kost nog steeds 859 euro! Dat is een heleboel geld.



Vooral wanneer je hem vergelijkt met andere telefoons die even duur zijn, is te zien dat de iPhone qua statistieken een stuk minder is dan zijn concurrentie.

Maar wanneer je iets beter naar de telefoon kijkt, merk je dat die specificaties die er op papier erg matig uitzien in het echt juist enorm meevallen. Apple heeft deze telefoon ontworpen om een bestseller van te maken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat Apple de productie van de IPhone XR opvoert tot meer dan 50% van alle nieuwe iPhone. Ze voorspellen dus dat de iPhone heel erg goed gaat verkopen.

Het scherm

 

Het scherm is een beetje het middelpunt van alle discussies rondom deze iPhone. Dit omdat het scherm slechts een resolutie heeft van 1792 x 828. En hij hiermee niet in de buurt komt van zijn 2 grote broers de IPhone XS en XS max. Apple heeft het met opzet gedaan, zodat de 2 duurdere versies beter verkopen. Ik ben benieuwd of het scherm dan echt zo slecht is.
Ja, het is een IPS/paneel en ja hij heeft een lagere resolutie. Maar hij is nog steeds retina, hij heeft truetone, een P3 wide color scherm en ga zo maar door. Als je na gaat dat de IPhone 8 plus van vorig jaar al een goed scherm had en dat die van de IPhone XR nog beter is. Merk je ook dat het dus eigenlijk helemaal niet zo’n slecht scherm is.
 

Het RAM geheugen


Ook het RAM geheugen is te verklaren. De XR heeft 1GB RAM geheugen minder dan de IPhone XS en XS max. Dit is simpelweg omdat hij dankzij het lage resolutiescherm minder RAM nodig heeft dan het scherm van de twee vlaggenschippen. Ook heeft Hij een grotere batterij dan de iPhone XS. Niet zo groot als de XS max, maar hij gaat in theorie wel langer mee. Wat voor veel ideaal is.
De IPhone 8 en 8plus werden verkocht voor 700 en 800 euro, wat redelijk duur was. Maar de IPhone XR is op alle fronten zoveel beter dan deze 2. Behalve dan dat hij geen dubbele camera heeft. En dankzij zijn prijs van 750 dollar vind ik het een van de IPhones met de beste prijs- kwaliteitsverhouding in jaren.

Prijs


Apple heeft het goed gedaan met de prijs van de XR maar er zijn een boel telefoons die het beter doen voor 750 euro. Voor de prijs van de XR krijg je zoveel van de functies die de vlaggenschippen ook hebben Dat het bijna voelt alsof je 25% korting hebt gekregen op je iPhone. Je hebt FaceID, een enorm 6.1 inch scherm, een zeer goede camera, een mooi design en een zeer redelijke prijs, als je het vergelijkt met de andere iPhones.


Terug naar vorige pagina
ReviewMonster © 2018  | Privacy statement | Cookies